Нараниха печатите за вота в Пиринско

20/04/2024 14:17 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Областният управител Мария Димова проведе днес първото заседание на РИК - Благоевград. По инструкция се извърши нараняване на печатите за вота "две в едно" на 9 юни. Това сториха председателят Мартин Бусаров и секретарят Исмет Узунов. Нарянаването се прави, за да не се фалшифицират изборните книжа. След това те ще бъдат изработени, каквато е регламентираната от ЦИК процедура.

Губернаторът Димова отправи призив за провеждане на честни избори, пожела ползотворна работа и се ангажира с пълно съдействие от страна на Областна администрация. Ангажира се да обезпечи условията на Районната избирателна комисия за изпълнение на правомощията ú, като осигури помещения в административната сграда на площад "Георги Измирлиев" в Благоевград.

За РИК е осигурена техника, комуникационна свързаност – стационарен телефон-факс, мобилни телефони, мрежова свързаност и достъп до интернет, осигурена е възможност за онлайн видеонаблюдение в интернет на заседанията. Създаден е информационен раздел на официалния сайт на Областна администрация.

Благоевград във връзка с изборите – съобщения и контакти. Областна администрация осигурява и изработването на печатите на РИК - Благоевград.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook