Проверяват за опасни пътища и неизправни автомобили

19/10/2020 15:12 0 Коментирай

Агенция "Пътна инфраструктура" призовава шофьорите да започнат подготовката на автомобилите си за движение при зимни условия, да не чакат първите минусови температури, и да следят за доброто техническо състояние.

Наредиха на обработка на настилките при влошаване на времето трябва да е на нужното ниво и към пътноподдържащите фирми, които не изпълняват поетите ангажименти. В поддържането на 20 000 км републикански пътища ще участват 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък, сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките.

Очаква се в периода 1-15 ноември, в зависимост от метеорологичните условия, да бъде въведено зимното поддържане на републиканската пътна мрежа в цялата страна.

"Ще приложим цялата строгост на нормативната уредба", категоричен е Иван Досев, член на УС на АПИ, в чийто ресор е поддържането на пътната инфраструктура.

До края на месеца по райони на планиране ще се проведат регионалните срещи за готовността за зимата, в които участват представители на различните институции - Пътна полиция, ГД "Пожарна безопастност и защита на населението", ДАИ. Първата е през следващата седмица.

На директорите на Областните пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook