Наркоплантатор не успя да избяга от полицаите

26/03/2020 09:26 0 Коментирай

Обвиниха наркоплантатор, натопен в полицията от съседи по имот.

Антимафиотите спипали Б. Йорданов по време на поливане на канабиса в нивата си. Изчезнал светкавично, след часове съселяни го предали отново.

Той е от дупнишкото село Джерман. Отглеждал наркотичните растения в местността „Среден рид“, над вилна зона „Липите“ в района на селото, както и в новопостроената си къща на три етажа и около нея, информираха от прокуратурата в Кюстендил.

След оперативния сигнал полицаите атакували плантацията, намираща се в гориста, разчистена от дървета нива, оградена с мрежа.

В непосредствена близост до нея имало приспособление за изсушаване на наркотичните вещества – навес. Под него имало чували с набрани растения.

В момента, когато полицейските служители наближили въпросното място, Йорданов поливал стръковете с маркуч. Той не се подчинил на разпореждане на органа на реда, а побягнал и успял да се укрие. По-късно същия ден било извършено претърсване и изземване в паркирания наблизо лек автомобил на обвиняемия. В него бил намерен чувал с жълто-зелена листна маса.

Наред с това било извършено претърсване и изземване в къща и дворно място към нея в Джерман, обитавана от Йорданов.

В приземния етаж били намерени монтирани кухненски шкафове. Те били изцяло облицовани от вътрешната страна с алуминиево фолио и бил монтиран и въздухопровод, представляващ гъвкава тръба. Разследващите открили и чували с торфен субстрат и почвена смес.

В таванското помещение на новопостроената къща на три етажа били намерени дървени рамки, обковани с мрежа против комари. Върху тях била разстлана за сушене жълто-зелена листна маса. Същата била открита и в множество различни чували.

На следващия ден бил извършен оглед в местността, разположена в непосредствена близост до имота на обвиняемия, където били намерени торби с листна маса. Освен това наоколо били открити няколко тайника, представляващи вкопани хоризонтално в скалата ПВЦ тръби, затворени с пластмасови тапи. В тях също имало полиетиленови пликове с листна маса. Наблизо бил открит и кашон със саксии, пластмасови чаши и касетки със засадени в тях растения с различна големина.

Всички извършени полеви наркотестове установили, че откритата листна маса реагира на наркотичното вещество канабис.

В хода на досъдебното производство са били извършени физико-химични и ботанически експертизи. В тях е описан механизма на производство на разсада за наркотика. Посочено е още, че от събраните веществени доказателства може да се направи обоснован извод за наличие на завършен цикъл за производство на канабис, извършван от обвиняемия.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook