Наши, македонски, гръцки и турски танцьори завладяват Гоце Делчев

25/04/2023 15:43 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Откриват поредното издание на Международния ден на танца. Заявки за участие са потвърдили български, македонски, турски и гръцки фолклорни формации.

Празникът е на два площада в Гоце Делчев. Програмата започва на 29 април от 17.00 часа с традиционното и много атрактивно дефиле на участниците. Стартът е на площад „Македония“ и ще завърши на на емблематичния в града „Гоце Делчев“. След това ще бъде концертът на всички участващи състави, които тази година са общо 19 на брой.

През втория ден в неделя е предвиден открит урок по разучаване на български хорả в Градския парк. Тази година специални участници в танцовото събитие са Фолклорен танцов ансамбъл при община Нилюфер, гр. Бурса, Република Турция; КУД „Ефрем Каранов“ гр. Кратово, Република Северна Македония и Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци – Гоце Делчев, също групи от Благоевградска област.

В 14-то издание ще участват представители на детски и учебни заведения в община Гоце Делчев. Всеки, който има желание и разполага с носия или фланелка с фолклорни мотиви, може да се включи в танцовото дефиле.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook