Насилници малтретираха момиче и психично болна

30/01/2024 11:31 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Криминалисти разкриха извършени тежки посегателства спрямо непълнолетно момиче и психично болна жена. Извършвали с тях блудствени действия. Жената със специални потребности била удряна по главата с електрически кабел. Издевателствата са в района на кюстеКюстендил и бобошево.

Непълнолетната била измъчвана няколко пъти. Принуждавали я да извършва сексуални действия против волята си и й били нанесени телесни повреди. Разследването е установило четирима извършители на престъпните деяния – непълнолетно и малолетни лица. Проведен е разпит на пострадалата. Предстои извършване на освидетелстването й, съобщиха от прокуратурата в кюстендил.

С оглед разпоредбите на Наказателния кодекс малолетните лица не са наказателноотговорни, поради което не са привлечени в качеството на обвиняеми. По отношение на наказателната отговорност на непълнолетното лице се прилагат особените правила, предвидени в НК. Продължават действията по разследване по досъдебно производство, водено под надзора на Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, за престъпление по чл. 149, ал. 2, т. 1 от НК. В Бобошево били извършени блудствени действия спрямо психично болно пълнолетно лице. По данни на пострадалата тя била заплашвана и удряна с електрически кабел по главата. Провеждат се оперативно-издирвателни мероприятия.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook