Настаниха в дом деца на изключително бедно семейство

15/06/2022 15:46 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Три деца са изведени от семейството им и са настанени в дом. Това е станало със заповед на социалните служби. Техни съседи са подали сигнал, че рожбите на Марияна Лукарова и Димитър Калаксъзов от петричкото село Кърналово са пратени временно в Центъра от семеен тип в Петрич.

Условията в жилището им са несъвместими с живота и здравето на децата Димитринка, Мария и Мартин. В къщата, която обитава семейството няма течаща вода. Единствените вещи, които са годни за употреба са телевизор и пералня, която не се използва поради липса на вода и канализация. Няма врати, няма прозорци, няма мебели. Децата спят на две креватчета от детската градина. Тук не става въпрос за бедност, а за безпрецедентна нищета и мизерия, коментираха хора от Кърналово.

На семейството е дадена последена възможност да върнат децата си при условие, че бъдат създадени нормални условия за отглеждането им. Родителите осъзнават вината си и са мотивирани да положат нужните усилия, за да променят, както своята, така и съдбата на децата си. Имаме уверението и на социалните служби, че ще се работи целенасочено с тях във всички необходими аспекти. Те нямат близки и роднини на които могат да разчитат. Майката получава само 160 лева детски надбавки. Бащата работи, но парите са основно за прехрана.

С убеждението, че всеки заслужава втори шанс в живота и че и тези невръстни деца имат право на детство, се обръщаме към Вас. Те нямат вина за създалата се ситуация, а всъщност най-тежки са последствията за тях. Нека им върнем усмивките, защото семейството е единствената необходима среда в която, те трябва да растат. Вече са получени помощи от кърналовци, които не желаят имената им да се споменават.

"Призоваваме, кой с каквото пожелае да помогне – мебели, труд или парични средства ! Желаещите могат да се свържат с Красимира Велева / на място в пощата или на телефон 0886632009/, както и с кмета на село Кърналово - Николай Златков", публикуваха в социалната мрежа.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. ужасена -
    Защото във тази къщата няма дограма мебели вода наподобява ми като на къщата на ужасите къде са живели до сега тези хора на всичко отгоре и с малки деца❗

Социално

новини благоевград facebook