Настаниха във фургон стопани с поразена от мълния къща в Кюстендилско

16/06/2021 14:13 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Бившият вътрешен министър Христо Терзийски даде временен подслон на съселяни с изгоряла от мълния къща.

Подсигурен е фургон за възрастното семейство на Згурови в къстендилското село Слокощица. Това обяви Терзийски и призова кюстендилци да даряват пари за ремонт на изпепелената постройка.

"Нека за малко да забравим, че има предизборна кампания и да направим нещо добро, като помогнем на едно пострадало семейство. Тук няма политика, а човещина. А кюстендилци са известни като хора с големи сърца", коментира бившият силов министър и публикува в социалната мрежа кадри след природната стихия.

"Уверявам ви, на място картината е още по-потресаваща. Мълнията е убила всичките им животни, унищожени от пожара са къщата и имуществото им - слава Богу, Иван и семейството му са добре. Срещнах се с него още в първите дни, за да видя как може да му се помогне. Лошото време ни забави, но вчера все пак успяхме да качим с високопроходими машини до отдалечения му планински имот фургона, който осигурихме, за да може семейството поне на първо време да има покрив над главата", каза Христо Терзийски.

Ще продължим да помагаме на Иван, но е нужна подкрепата на всички добри хора, за да може постепенно той и семейството му да се върнат към нормален начин на живот. Затова ви моля - ако можете, помогнете на Иван и споделете, за да достигнем до повече съмишленици, апелира Терзийски. Банковата сметка е:
Iban : BG31BUIN95611100681940
BIC: BUINBGSF
Алианц банк
Титуляр: Иван Кирилов Згуровски

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook