Назначиха балетмайстор в ансамбъл "Пирин" - Благоевград

23/12/2020 18:11 4 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Разкриха нови длъжности в благоевградския фолклорен ансамбъл "Пирин". На мястото на уволнените поради съкращаване на щатовете хореограф и диригент, са назначени избрани от кметската власт балетмайстор и ръководители на хоровия състав.

Вместо хореограф е разкрита нова позиция- "Ръководител на танцов състав". На мястото на детронирания преди дни Мирослав Димитров, е назначен доцент Георги Гаров, преподавател в Югозападния университет в Благоевград.

Ръководител на хоровия състав, на мястото на отстранения диригент Стоимен Добрев, е Инна Диловска.

Още една позиция в танцовия състав, която също има ръководни функции, поема Мартин Влахов, който е балетмайстор. Неговата работа ще бъде свързана с подгряването на състава, с екзерсис и чисто техническото изчистване на танцовата лексика и композиция.

Назначен е и концертмайстор - Лъчезар Стаматов.

Припомняме, драмата с кадровите рокади в емблематичния за Благоевград и страната ансамбъл "Пирин", бе забъркана преди месеци. Певци и танцьори протестираха под прозорците на градоначалника Румен Томов в защита на Мирослав Димитров и Стоимен Добрев, но не бяха чути. Обявен бе конкурс за главен художествен ръководител, но още преди това беше ясно, че на поста се връща Петьо Кръстев, детрониран от бившия кмет Атанас Камбитов.

Казусът бе разгледан на сесия на местния парламент неотдавна, но съветниците не взеха адекватно решение за потушаване на скандала.

Напиши коментар

Коментари

  1. Шопова -
    Васке Васке за нищо не ставаш. Сега балерини и кючекини да докараш.
  2. Здравейте -
    Шопова затри операта, на тая Васка се падна ансамбъла.
  3. Шаро -
    Какво да се очаква от кмет пияндурка и пиарка бивша к..ва
  4. Отчаян -
    Нинова вземи мерки и тук в Благоевград не само в Перник.Тук е страшно твойте протежете съсипаха града

Социално

новини благоевград facebook