Назначиха членове на ОИК - Разлог за сваляне на кмета Герчев

11/03/2022 16:36 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Централната избирателна комисия попълни служебно състава на ОИК-Разлог. За заместник-председател е назначен Славчо Попов. До момента той беше редови член, но ще заеме мястото на починалата Татяна Цанева в Избирателната комисия. В състава влиза Любка Карамфилова. Та ще замести напусналата Айше Дервиш от ДПС.

В 17.30 часа бе свикано извънредно заседание на ОИК-Разлог. В дневния ред е включено предаване на печат и други документи от страна на напусналата преди дни председателка Елена Пандева. Предстои да се избере титуляр на поста.

Комисията ще дебатира и писмо от Антикоруционната комисия, касаещо кметът Красимир Герчев. Усилено се коментира, дори в средите на ГЕРБ, чийто представител е Герчев, че ще се гласува за прекратяване предсрочно на провомощията му. В Разлог вероятно ще има нови избори.

Както подробно информирахме, правомощията на кмета бяха предсрочно прекратени. Герчев бе признат от върховните магистратите в конфликт на интереси. Делото бе образувано преди повече от година. Първоначално разследването срещу разложкия кмет бе проведено от Антикорупционната комисия.

КПКОНПИ уличи Герчев в тежки нарушения - определил се сам като ръководител на проект за саниране по ОП "Региони в растеж". Казусът е свързан с обновяването на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство. Красимир Герчев едновременно е отчитал и приемал изпълнената по проекта работа, за която е получавал възнаграждение в размер на 7985 лева. Пред медиите градоначалникът увери, че не е взел за себе си и стотинка, а е направил дарение. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook