Назначиха нов директор на ЮЗДП - Благоевград

06/07/2023 16:31 1 Коментирай

Ненадейна рокада е извършена в късния следобед в Югозападното държавно предприятие - Благоевград. Получена е эаповед за спускането на нов директор. Той ще встъпи в длъжност следващия понеделник.

Странно е, че настящият Благой Милев не е бил подготвен за смяната. На неговото място идва Валенти Чамбов от Гоце Делчев, който беше за кратко заместник-министър на земеделието. Служителите в ЮЗДП очакват още уволнения. Преди дни се говореше упорито, че на поста ще се завърне отстранения от служебния кабинет Дамян Дамянов. Преди седмици той бе назначен за заместник-министър, но бе на пост една няколко часа. Премиерът денков го катурна заради агентурно минало. Към момента не е ясно дали Благой Милев от Добринище ще остане в системата на ЮЗДП.

От пресцентъра на ЮЗДП представиха кратка професионална биография на Чамбов. Той е с над 20-годишен професионален опит в горското стопанство. Лесовъдската му кариера е започнала през 1999 година. Бил е лесничей в Горско стопанство-Гоце Делчев.  През 2003 година е започнал в Националното управление по горите като младши експерт, след което последователно заема длъжностите старши експерт, главен експерт, началник отдел и директор на дирекция в Изпълнителната агенция по горите. От април 2022 година, до юни 2023 -та, заема позицията заместник-министър на земеделието с ресор „Гори" в три последователни правителства. Валентин Чамбов е семеен с две деца. Говори английски език.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Христе -
    Единия Милев приключи да видим кога и другия Милев пенсионера милиционер ще приключи

Социално

новини благоевград facebook