Назначиха общински чиновници, гласуваха за шеф на ОбС

27/11/2020 14:21 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Гласуваха изменение в броя на общата численост и структура на Общинската администрация по време на заседание на ОбС.

Новите чиновници са заради увеличаване на обема на работа във връзка с изпълнението на дейностите в сферата на социалната политика и необходимостта от планиране, организиране и контролиране на цялостния процес по предоставяне на социални услуги на територията на община Кюстендил.

В Общината се зъздаве нов отдел към дирекция “Здравеопазване, социални дейности, жилищна политика, планиране и подготовка на проекти”. Числеността на новия отдел е 12 щатни бройки. За осъществяването на контрол по спазването на наредбите на ОбС ще бъде създаден и нов отдел към дирекция “Правни дейности и обществени поръчки” с численост от 7 щатни бройки. Предвидено е разделянето на отдели към дирекция “Култура, образование, младежки дейности, спорт и туризъм” на два отдела с численост от по 6 щата.

Числеността на Общинската администрация-Кюстендил вече е от 245 чиновници.

С 25 гласа „за“ Михаела Крумова бе преизбрана за председател на Общински съвет – Кюстендил. В гласуването участваха 32-ма съветници, 7 пликове в урната бяха без бюлетини. Кандидатурата на Крумова бе единствената за поста.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook