Не пускат благоевградчани в кучешкия приют, звънят на 112

16/08/2020 11:59 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Благоевградчани, които редовно носят чували с храна в кучешкия приют край града, не са допускани в общинския обект.

Официално е определено работно време за посетители - от понеделник до събота. Свижданията са от 7.00 до 14.00 часа, но стават с вскеки изминал дне по-трудно, сигналиризаха защитниците на кучета в Благоевград.

"Налага се да звъним на телефон 112, да поставяме ултиматуми и с молби, сякаш ни правят услуга", коментираха засегнатите и питат кой е разпоредил това.

"Охраната ни казва, че заповедтта за недопускане е от заместник-кмета на Благоевград Любен Милев. Оправдават се също с управителя на общинската фирма "Биострой" Васил Бачев. Други от пазачите пък казват, че забраната идва от шефа на охранителната фирма, печеща солидно от общинската хазна - Росен Туталов или от Илияна Балева, която обслужва приюта с пари от данъкоплатците в Благоевград", разкриха благоевградчанки.

Охранителите на Туталов дори били глобявани по 50 лева, ако пускат посетители в обекта. Според тях в момента на напълнени с кучета всички 23 клетки. Има кучета извън тях, както и много бездомници, които обитават двора на фирмата по чистота "Биострой".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook