Не зачетоха оплаквания за изборни машинации в Симитли

09/06/2024 15:23 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

16 жалби са отхвърлили членовете на РИК-Благоевград до момента. Всички те са подадени от Дарин Димов Дросев, представляващ коалиция ЦЕНТЪР, чрез пълномощника му Радослав Костадинов Радев. Постъпилите общо са 69 от същата формация.

В жалбите, изпратени в РИК, се твърди, че масово в Симитли водят хора в секциите с придружители. Оплакванията са, че въпросните избиратели в секции с номера 3, 6, 40 и още няколко в Симитли, нямат проблеми да упражнят вота си сами. Доказателства обаче от партийната формация не са приложили.

След разглеждане всяка жалба поотделно, те са били отхвърлени като неоснователи.

"РИК извърши проверка по посоченото в жалбата , като се проведе разговор с представители на посочените СИК. Установи се, че е имало гласуване на избиратели с придружител, като в самите комисии не е имало противоречия относно това, дали лицето има затруднения и дали следва да ползва помощ от придружител. Отделно от това, в СИК се води списък на придружителите, като се записват лицата, придружители в изборната секция. Не се установи за вярно изнесеното в жалбите, не се събраха доказателства в подкрепа на твърденията на жалбоподателя", информираха от РИК-Благоевград.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook