Не желаят кабинета "Главчев"

07/04/2024 12:25 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Президентът Румен Радев да не издава указ за назначаването на служебното правителство на Димитър Главчев, призоваха от ПП.

"Изключително спорен кабинет и господин Радев, ако прецени, може да не го назначи“, заяви Стою Стоев, който е и зам.-председател на правната парламентарна комисия. Според него сега ще се види на чия страна ще застане Радев - дали на обществената или ще продължи колаборацията между ГЕРБ и ДПС.

Стоев не коментира как ще се развие конституционната процедура, ако Радев не издаде указ за назначаване на кабинета "Главчев". Президентът Радев даде заявка, че във вторник ще назначи служебното правителство и ще насрочи предсрочни парламентарни избори на 9 юни, когато ще се състоят и изборите за европейски парламент.

Преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова посочи, че е много възможно кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев да извърши промени в служебния си кабинет – не само заради личността на Калин Стоянов, но и заради напрежението, което се генерира около МВР, предаде БНТ.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook