Не желаят в ОбС бившия градоначалник Икономов

24/09/2020 16:46 0 Коментирай

Ръководството на ГЕРБ в Банско призова бившия кмет на града Георги Икономов да напусне ОбС незабавно.

"След подаденото от самия него заявление за напускане на партията, Икономов трябва да извърви докрай пътя на честта и да се оттегли и като общински съветник в местния парламент. С цялото ни уважение към него, бихме искали да му припомним, че той в момента е общински съветник само и единствено, защото бе водач на партийната листа на ГЕРБ на последните местни избори, а не заради преференциален вот за него като личност", заявиха от партията на премиера Бойко Борисов.

"Като бивш кмет на Банско, той е задължен пред своите съграждани и избиратели да поеме отговорност за промяната в своята партийна принадлежност. Всичко останало би могло да се тълкува като подмяна на вота на гражданите и отхвърляне на високия морален стандарт в политиката, който Икономов като дългогодишен член на ГЕРБ е спазвал", категорични са герберите в Банско.

"Разбира се, Георги Икономов има право да се присъединява към други проекти и да заема позиции, различни от тези на ПП ГЕРБ, но в никакъв случай няма да допуснем демократичния избор на хората в Банско да бъде потъпкан. Още веднъж настояваме за незабавната оставка на Георги Икономов като общински съветник, за да бъде съхранен високият морал в политиката", заявиха от централата на ГЕРБ в Банско.

Припомняме, преди дни Георги Икономов се присъедини официално към "Републиканци за България" на Цветан Цветанов. Той е в ръководния екип на новата партия, заедно с бившите кметове на Благоевград и Сандански - Атанас Камбитов и Кирил Котев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook