Нелепа оферта на благоевградски строители

09/08/2022 10:49 0 Коментирай

Търсят още пари за строеж на най-модерния затвор у нас. Почти двойно ще се оскъпи изграждането му в дупнишкото село Самораново.

Поръчката за строителство на стойност 28 300 000 лева, без ДДС, се провали. От Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ пуснаха пазарни проучвания за определяне на новата прогнозна стойност.

Получени са две предложения. Едното е на „Геострой“ за цена 49 707 918 лева, а другото е на „БС Конструкция“ – за 47 278 998 лева.

Както вече информирахме, благоевградските строители Георги Шапков и Любен Янев бяха отстранени от конкурса на ГДИН. Фирмата им "Престиж бизнес 93", се яви в консорциум с другата благоевградска фирма "Растер Юг" на Антон Муртов и Радослав Костов.

В офертата им открили доста нередности, някои от които смешни. Написали, че "депата за строителните отпадъци ще се съгласуват предварително с представителите на община Шумен, в чиито граници попада трасето на предвидения за изграждане обект", а обектът всъщност е в община Дупница. На друго място написали, че отпадъците ще се събират чрез системата за сметоизвозване в община Пещера в предназначени за това контейнери.

Новият затвор без решетки трябва да бъде завършен до март 2024 година и ще е първият, построен в България от половин век насам. Той трябва да бъде издигнат на мястото на бивши военни поделения. Част от сградите ще бъдат съборени, а други - ремонтирани и преобразени в модерни килии с изглед към Рила.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook