Никой няма право да идва и напуска Банско 2 седмици

17/03/2020 19:30 0 Коментирай

Банско е под пълна блокада. 2 седмици е определена карантина за всички в града. Решението е на Оперативния щаб заради множеството заболели от коронавирус в зимния курорт.

Щабът отправя предложение към министъра на здравеопазването да издаде заповед. Заповедта вече се пише, заяви на извънреден брифинг Венцислав Мутафчийски.

Забранява се влизането и излизането от град Банско на всички жители и гости на територията на Банско. Пътуванията в съседни градове или села, ще става само с разрешение на кмета Иван Кадев и на здравните власти.

Забранява се излизането по улиците на всички жители на града без основателна причина - магазините за хранителни стоки, аптеките, здравните пунктове, банките, застрахователни институции. „Никой не може да влиза или напуска курорта освен товарните автомобили, със стоки от първа необходимост, доставящи хранителни продукти, лекарства, здравните инспектори, полицията, пожарната, медицински лица“, допълни Мутафчийски.

При нарушение на наредбите се предвижда до 5 години затвор и до 50 000 лева глоба, обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Извънредните мерки бяха поискани по-рано днес от главния прокурор Иван Гешев.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook