Николай Георгиев: Няма да робувам на партийно доктринерство

04/11/2022 15:02 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Кметът на Кресна Николай Георгиев призова съгражданите си да се водят занапред единствено от интересите и волята на местната общност. Преди полунощ Георгиев обяви в социалната мрега, че е напуснал БСП, с чиято подкрепа управлява пореден мандат.

"Като кмет на община Кресна намирам за по-почтено, по-честно и по-отговорно да продължавам да изпълнявам своите функции, без да се съобразявам в бъдеще с партийната дисциплина или решенията на партии, защото в определени случаи те могат да се разминават с интересите на местната общност. Както досега, но с още по-голяма свобода на волята, ще продължавам да поставям в основата на всички свои действия интереса на съгражданите и да отстоявам техните каузи, но без да робувам на партийно доктринерство", публикува Георгиев. Той обясни, че лично е подал заявление за прекратяване членството си в БСП, както за решението си да спре издръжката на местната организация.

Той декларира пред кресненци верността си към принципите на свободата, мира, хуманизма, равенството и справедливостта. Г-н Георгиев подчертава пред тях, че ще продължи да се застъпва с цялата тежест на своя авторитет за техните граждански права и за опазването на тяхното лично и колективно достойнство. Той остава верен на своите убеждения и ще продължи да се бори за постигането на правова и социална държава.

Към момента няма официален коментар от червената централа в Пиринско за действията на кмета Георгиев.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook