Нинова обеща помощ на земеделски стопани

09/07/2024 18:46 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Пиринският депутат Корнелия Нинова се ангажира с тютюневата реколта след градушките в Гоцеделчевско.

Пред стопаните в село Дебрен обяви, че чака от отговор от земеделския министър и подчерта, че има предложение как да им се помогне. Бившата лидерка на БСП заяви, че освен тютюневата реколта, са пострадали ниви с царевица, краставици и други насаждения. Към момента са подадени 250 молби за обезщетения от местните жители.

"Целият ни труд отиде за един ден, очакваме помощ от държавата. Няма никаква обратна информация. Идвала си много пъти при нас преди години, когато беше депутат тук. Помагала си ни, направи нещо и сега", обърнаха се към Нинова местните жители.

"Още преди 10 дни зададох питане към министъра на земеделието как, кога и с каква сума ще ви подкрепи правителството. Ще чуете отговора от трибуната на парламента", заяви депутатката.

"Виждала съм много бедствия. В първите дни се изсипва цялата държава на място, снимат се, поемат ангажименти, после забравят и оставят хората на произвола на съдбата. Ще направя всичко възможно да ви помогна като ваш депутат. Предстои актуализация на бюджета. Ако министърът ми отговори, че няма пари, ще направя предложение в актуализацията да се включи целева помощ за района. Какъвто и да е резултатът, ще дойда отново да ви информирам", ангажира се Нинова.

Обиколката й в Благоевградска област продължава и в други общини с наболели проблеми.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook