Нинова обяви в Благоевград как ще спаси икономиката

08/02/2022 08:49 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Корнелия Нинова събра актива на БСП в Благоевград, за да разясни как правителството ще изведе страната от кризата.

"Спасяваме икономиката с четири действия. Едно краткосрочно, две средносрочни и едно стратегическо. Спешното краткосрочно е компенсацията от 250 лева. на мегаватчас електроенергия за фирмите", обяви вицепремиерът и икономически министър.

Срещата в Благоевград е част от националната обиколка на левицата за представяне на икономическите параметри на все още неприетия бюджет.

Според Нинова средносрочните действия са заложени в бюджета. Те са инвестиционни разходи от страна на държавата, които се удвояват от 2.9% на 5.8 процента от БВП и ръст на доходите, което ще увеличи потреблението. Стратегическата политика за икономиката е Планът за възстановяване и устойчивост. Ключово важно е в него да се наблегне повече на пряката помощ за фирмите и по-малко на финансовите инструменти.

Нинова спомена, че особено внимание трябва да обърне на малките и средни предприятия. Стабилизирането на икономиката и индустрията е гаранция за растеж. При правилна политика в следващите месеци можем да постигнем и повече от заложения 4.8% ръст на БВП. Засилване ролята на държавата в икономиката е принципна и дългогодишна политика на БСП. ГЕРБ считаха това за социалистическа отживелица. Времето показа колко сме били прави.

На срещата Корнелия Нинова отговори на всички въпроси, които вълнуваха другарите от столетницата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook