Нинова: Собственици на ВЕЦ-ове трупат пачки, а над 200 000 души са без вода

23/08/2024 17:02 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Благоевградската депутатка Корнелия Нинова определи кой е най-належащият за решаване проблем в страната.

"Това е безводието в над 300 населени места. Безспорно сушата е една от причините, но далеч не единствената. Има поне още четири - разпокъсана, неясна и безконтролна собственост на язовирите между 4 министерства, областни управители, кметове и частни лица. Нарязаните и продадени за скрап от ГЕРБ напоителни системи. Стара и амортизирана водопроводна мрежа. Не на последно място - частни ВЕЦ на недосегаеми лица, които черпят водни ресурси и трупат пачки за сметка на човешкото нещастие на над 200 000 души. Спрете ги временно", апелира лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова.

„Днес зададох писмени въпроси на четирима министри и премиера колко са , на кого са, какво количество вода черпят в момента частните ВЕЦ. Щом ги получа, ще ги публикувам. Знам какво ще последва. Каква помия ще се изсипе срещу мен. Знам колко големи и чии интереси ще засегна на депутати, министри, бизнесмени и на хора в БСП включително. Не ми е за пръв път. Но избирам да застана на страната на хората, които живеят в нечовешки условия на 40 градуса жега месеци наред", заяви Нинова.

"Що се отнася до първите три проблема, които изискват средносрочни и дългосрочни мерки: Служебното правителство събрало министри и направило работна група. Не губете време и енергия. Накарайте министър Петко Николов да намери и да предостави доклада ми по този въпрос от времето, когато бях министър на икономиката и индустрията. Тогава направихме работна група от всички заинтересовани министерства, агенции, областни управители, сдружението на общините. Там са описани проблеми и дадени решения. Този доклад изнесох и пред Народното събрание. Алармирах какво се задава. Уви, след падането на правителството никой не си мръдна пръста", гневи се благоевградската народна избраница.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook