Номинираха съдебен шеф в Благоевград

12/07/2023 15:35 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Общото събрание на съдиите в Районен съд – Благоевград номинира кандидат за административен ръководител. Магистратите се надяват Темида да има занапред утвърден от ВСС председател, а не временен, както е от дълго време.

Съдия Калина Иванова изпълнява функциите на административен ръководител в съдебната институция. Кандидатурата на Иванова бе издигната  от колегите й  в рамките на открита конкурсна  процедура за назначаване на нов председател на съда, обявена с решение на СК на ВСС.

Като мотив за номинирането на съдия Иванова за административен ръководител на Районен съд–Благоевград,  съдиите посочиха нейните доказани високи професионални, нравствени и лидерски качества. Съдия Иванова има съдийски стаж в съдебната система на страната повече от 20 години, отлична атестационна  оценка и най-високият ранг „съдия във ВКС и ВАС“.

Калина Иванова е дългогодишен наказателен съдия, един от най-старшите съдии в съдебната институция  и се ползва с уважение сред на колегите си. Откроиха като добра нейна практика ангажирането на всички желаещи магистрати в оптимизиране организацията и работата на съда, чрез участие в работни срещи, общи събрания, атестационни и конкурсни комисии, актуализиране и разработване на вътрешни правила за подобряване и улесняване на  работните процеси и дейността на съдиите и служителите в полза на гражданите.

Посочено бе, че  под нейно ръководство е подобрена работната атмосфера, работата на съдебните служби, подобрена е комуникацията  между самите магистрати в Районен съд–Благоевград, както и комуникацията на съда с  прокуратурата,  с  Окръжен съд–Благоевград и с Адвокатската колегия в града.

Отбелязано бе и, че именно в периода, в който съдия Иванова е и.ф. ръководител, са организирани чрез НИП и няколко посещения  на европейски делегации от съдии и прокурори за запознаването им с добри практики  в работата на Районен съд – Благоевград и РП-Благоевград, на които посещения двете институции са били съвместни домакини. Предстои  направеното  предложение за председател на съда от съдиите в Районен съд-Благоевград,  да бъде изпратено  на вниманието на Съдийска колегия на ВСС, която в рамките  на обявената конкурсна процедура е компетентният орган да определи и назначи нов председател на Районен съд –Благоевград.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook