Нощните барове затворени още 2 седмици, ученето онлайн

10/11/2020 09:39 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

В цялата страна ще бъде въведен единен вечерен час за ресторантите. Те ще трябва да затворят до 23.30 часа, съобщи здравният министър Костадин Ангелов. Нощните заведения няма да работят поне още 2 седмици.

За възрастните хора ще бъде осигурен „зелен коридор” в магазините. Обсъжда се дали да няма такъв и в следобедните часове, тъй като сутрин често има мъгла и е студено, коментира Ангелов. Офисите с открити пространства и много хора ще трябва да работят с не повече от 50% от служителите си и ще трябва да има разстояние то 1,5 метра между тях.

Здравният министър подчерта, че не можем да говорим за локдаун у нас. „Ако направим такъв локдаун , трябва да се осигури финансиране на всички засегнати сектори”, посочи пред Нова Костадин Ангелов. Училищата, в които има заболяемост над 20%, всички ученици ще минат в електронна среда на обучение независимо дали са 1, 5 или 12 клас, заяви той. Ангелов поясни, че ще се действа на локален принцип в училищата, в които има проблем с учителите.

В образователните институции с надграждащо обучение работата ще продължи, но само ако децата носят маски и са на 1,5 метра разстояние.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Донка Илиева -
    Като минат тези две седмици. Ще ги увеличите пак и така с месеци пак

Социално

новини благоевград facebook