Нова партия за Деня на храбростта

30/04/2022 12:14 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

За трета поредна година няма да има военен парад на 6 май, съобщиха от МО. Денят на храбростта, празника на Българската армия, ще бъде отбелязан с традиционния водосвет на бойните знамена и знамената светини.

В страната по повод празника ще има демонстрации на способности на въоръжените ни сили на учебния полигон „Ново село“, на летището в Граф Игнатиево, на полигона „Црънча“, във Варна и Бургас. На 6 май администрацията на президента ще отвори врати за граждани, желаещи да се запознаят с работата на институцията, съобщават на страницата на държавния глава във Фейсбук. Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще приемат гости в кабинетите си.

В навечерието на празника бившият служебен премиер Стефан Янев учредява своята партия "Български възход". Янев обяви това във фейсбук профила си. Инициативен комитет ще се събере на 5 май, за да приеме учредителна декларация с основни принципи. В публикацията Янев посочва, че страната ни е в дълбока криза, икономиката не работи пълноценно, социалната система е пред колапс, няма смислено политическо лидерство и България се нуждае от нова перспектива.

„Дойде времето да заявим ясна и категорична позиция относно нелеката ситуация, в която се намира страната ни”, посочва Стефан Янев и допълва, че според него страната ни се нуждае от нова перспектива, от нов модел на политическа комуникация и взаимодействие, както и от постигане на широко обществено съгласие по ключови национални приоритети и цели", коментира Стефан Янев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook