Нови обвинители в Благоевград, Дупница, Кюстендил и Перник, сред тях експредседател на ОбС

18/07/2022 11:47 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

12 младши прокурори бяха посрещнати от колегите си в районните прокуратури в Благоевград, Дупница, Кюстендил, Перник и София. В следствените отдели започнаха работа осем следователи.

Един от тях е Владимир Христов. Той е досегашен председател на Общинския съвет в Симитли. Бил е и съдебен заседател. Сега вече е следовател.

Денимир Гюзлиев, Натали Тодорова, Татяна Димитрова, Вера Симеонова са новоназначените младши следователи в следствения отдел към Софийска градска прокуратура. Те са с магистърски степени по право от Софийския университет и Югозападния университет в  Благоевград. 

Професионалният опит на разследващ полицай ще помага на Даниела Йорданова в работата й като младши прокурор в Дупница. Петър Петров е новопостъпил младши прокурор в Районна прокуратура – Благоевград. Той е завършил УНСС, бил е и адвокат известно време.

Александър Манов започва работа като младши прокурор в Районна прокуратура – Перник. Новоназначеният магистрат е завършил в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Бил е разследващ полицай.

Петима младши прокурори стават част от колектива на Софийска районна прокуратура. Мария Куртева е магистър по специалността „Право на ЕС“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, притежава професионален опит като юрисконсулт в големи холдинги. Нейният колега Антони Христов защитава докторска дисертация по наказателно право. Нора Димитрова е магистър по право, работи като съдебен помощник във Върховния касационен съд. След дипломирането по специалността „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ Георги Георгиев е юрисконсулт и съдебен помощник. С отлична оценка Николай Стойков спечелва конкурса за младши прокурори и след обучението в НИП започва работа като младши прокурор.

В следствения отдел към Софийска окръжна прокуратура встъпиха в длъжност трима младши следователи. Николета Никифорова и Светлина Малинова придобиват юридическото си образование в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, като и двете завършват първоначалното обучение за младши следователи в НИП с отличен успех - 5,99. Колегата им Георги Пашкунов, магистър по право след следването в Университета за национално и световно стопанство, също е с много висок успех от обучението в НИП – 5,98.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook