Нови събирачи на пътни такси

23/02/2024 13:36 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Агенция "Пътна инфраструктура" и "Т-Смарт глобал" сключиха договор, с който се дава възможност на дружеството да печели от събиране на пътни такси. Предлага услуги, свързани със събирането на пътни такси за изминато разстояние чрез бордови устройства и GPS тракери. Това е третият поред подобен договор, които се сключва в последната половин година.

Дружеството се представлява от Христо Даскалов, Мартин Димитров и Ангелина Тодорова. Същите са в управтителните съвети на още десетина фирми.

След като договорът вече е факт, ще може да се пристъпи към интеграционния процес. Дружеството ще трябва да премине успешно серия от тестове в срок до една година, след което контрактът ще влезе в сила на етап техническото опериране и фирмата ще може да предоставя услуги на ползвателите на платената пътна мрежа.

„Т-СМАРТ ГЛОБАЛ“ ЕАД е петото дружество, с което Агенцията подписва договор за предоставяне на услуга за електронно събиране на пътни такси и третото в последните шест месеца. На 15 септември миналата година. АПИ подписа договор с „Тол България“ ЕООД, а преди това с „НИПО ЕЛЕКТРОНИКС“ ООД. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook