Няма данни за местонахождението на Пламен Галев

05/06/2023 18:34 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Въпреки стартирала операция за издирване на "брат" Галев - Пламен Галев, в Кюстендилско, няма данни доказани данни, че той се е върнал в страната заедно с покойния вече Ангел Христов. Криминалисти са проверили четири адреса в региона, но него няма и следа.

Междувременно вътрешният министър Иван Демерджиев обяви този следобед, че Геле не е влязъл в страната със самолет. "Тази информация е спекулация, защото са проверени всички камери по летищата и не е установено пристигането на човек с такова име. Вероятно Христов е преминал през сухопътна граница в час, когато не се проверяват документите за самоличност, или е преминал нелегално. Ангел Христов е починал в България", подчерта Демерджиев.

Все още се проверяват важни обстоятелства за настъпването на смъртта. Експерти ще доказват дали дали смъртта е естествена, или настъпила по насилствен начин, посочи силовият министър пред медиите. От прокуратурата пък обявиха в същото време, че Ангел е починал от остро разстройство на коронарното кръвообращение. Взети са матерлиали и за други изследвания. Не се казва кога Геле ще бъде погребан в Дупница или в село Ресилово, където е резиденцията на братя Галеви.

Както е известно двамата избягаха от България през 2012 година. Тогава влязоха в сила присъдите им за организирана престъпна група за рекет и шизнудване. Пламен получи седем години затвор, а Ангел - пет. Признаха ги за виновни за изнудване на дупнишкия таксиметров бойс Пламен Миланов. Искаха да вземат част от бизнеса му с такситата. Две години по-късно Миланов бе открит мъртъв.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook