Няма пешеходни пътеки пред благоевградски училища

15/09/2023 10:35 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Напълно занемарени и невидими са пешеходните пътеки около благоевградски училища. За липсата на ангажираност от страна на Общината сигнализира и бившият кмет Атанас Камбитов, който отново участва в надпреварата за гласовете на благоевградчани на 29 октомври.

Камбитов публикува в социалните мрежи актуални снимки на пътната маркировка. "Само на мен ли ми прави впечатление почти незабележимата пътна маркировка или липсата на такава. В момент, в който пътната безопасност е национална тема и приоритет, в първия учебен ден на нашите деца и внуци, маркировката около училищата е в окаяно състояние. Явно фокуса на Общината е в предизборната кампания, тя е по важна. Обръщам се към директорите на училищата с молба, ако имат възможност да осигурят служители, които да помагат на децата в пресичането, там където би трябвало да има пешеходни пътеки. Преди години това нямаше как да се допусне. Не се заяждам, загрижен съм. Сратегиите и визите са важни, но не по малко е важно решаването на ежедневните проблеми, тук и сега", коментира Атанас Камбитов. За да не е голословен прикачи снимки от района на Осмо СУ, 11 ОУ, СОУИЧЕ, Езикова гимназия, Математическа гимназия, Седмо СУ, Трето ОУ и Шесто ОУ.

Както Еновина подробно информира, съгласно разпоредбата на вътрешното министерство издават предписания, а след това и глоби на общинските администрации. Инспекции са извършени в Благоевград, Кюстендил и други градове в региона. Към момента няма обобщена справка за нарушенията в Благоевградска област, информираха от КАТ "Пътна полиция". Занемарените пешеходни пътеки в областния център обаче са факт, възмущават се в социалните мрежи благоевградчани. Преди старта на учебната година бяха разпоредени проверки и в училищни сгради, спортни съоръжения, особено там, където ремонтните действия продължават. Извършва се проверка в училищните солови и кухни, на пропускателните режими.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook