Обещаха басейн с минерална вода в селско училище

16/05/2023 17:10 0 Коментирай

Проектират Спортен комплекс, с физкултурен салон и минерален басейн в двора на Основно училище "Свети Паисий Хилендарски". Обектът ще функционира целогодишно. По предварителни изчисления комплексът в разложкото село Баня ще струва 1 000 000 лева.

“Едно от природните богатства, с които разполагаме-минералната вода следва да бъде използваема от всички, както за балнеолечение, така и за физическа активност. Освен с развитието на региона като модерен и устойчив туристически център, имаме отговорност най-вече към създаването на благоприятни условия за подобряване живота на всички жители на село Баня. С цел предоставяне на достъпна среда за спортни занимания и дейности по водни спортове на учениците от училището, спортни клубове и други учебни заведения", обяви разложкият кмет Венцислав Гърменов.

“Амбициите ни са насочени, до няколко месеца да имаме готов работен проект, който да бъде съгласуван и да започнем дейностите по изграждане на модерна и функционална, двуетажна сграда, с минимални размери 18 х 24 метра. Плановете за новото съоръжение включват изграждането на минерален басейн, с прилежащи към него съблекални, учителска стая и склад на първия етаж, както и две игрища за различни видове спорт - на втория. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook