Обещаха мерки срещу мобилните оператори

03/02/2024 14:03 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

От икономическото министерство искат да разберат аргументите за повишаването на цените за мобилните услуги. Желаят да видят финансовите резултати, печалбите и оперативните разходи на мобилните оператори. Ще има среща между Министерството на икономиката и мобилните оператори, обяви министър Богдан Богданов и уточни, че първата среща ще се състои другата седмица.

"Много ясно трябва да се обясни защо българските граждани трябва да плащат повече= Ако няма аргументи защо трябва да се плаща повече, ще използваме всички механизми да предотвратим увеличението, коментира ресорният министър.

В понеделник Комисията за защита на потребителите ще проведе открито разширено заседание във връзка с намерението на мобилните оператори да индексират цените. Това ще бъде третото увеличение за последните три години и то се натрупва комулативно.

Трите големи мобилни оператора обявиха, че вдигат цените между 4.7 - "Виваком", и 9.5 процента - А1 и "Йетел" , оправдавайки се с индекса на потребителските цени, дир.бг.  

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook