Обещават 7,2 милиона лева за рухнал мост в Благоевград

11/05/2022 14:25 0 Коментирай

Задвижен е проблемът с рухналия мост над Струма в Благоевград. До две седмици се очаква обявяване на тръжна процедура за съоръжението на "Покровнишко шосе", което е затворено за движение от 12 декември миналата година. 

От ресорното министерство са заявили пред областния управител Валери Сарандев и пътния шеф в Благоевград Иван Кунев за предстоящата процедура.

Вече е издадена вътрешна резолюция и разпоредба, в които са включени данни за прогнозната стойност на ремонта и времето за изпълнение. Очаква се търгът в най-скоро време да бъде открит, той е за инжинеринг и строителство и ще се проведе само една тръжна процедура. Срокът за изпълнение е 390 дни, а стойността на ремонтните дейности е около 7 200 000 лева.

Това обещание обаче няма да спре организирания протест на благоевградчи на 13 май. Както подробно информирахме, недоволството расте с всеки изминал ден. Жителите на 6 села край града и собственици на фирми в промишлената зона се готвят да блокират АМ "Струма" в района на кръговото кръстовище при Зелен дол. Събират се в 18.30 часа.

Повече от половин година отговорните институции проявяват абсолютно безхаберие, незаинтересованост и липса на всякакво уважение към жителите на селата Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Габрово и Дебочица, които сега обикалят и за да стигнат до града и обратно, пътят им се увеличава с минимум 16-20 километра. Напрежението расте всеки ден заради липсата на информация и противоречивите слухове, свързани с ремонта му.

Припомняме, част от основите на моста са подкопани от придошлата река Струма. Веднага трафикът бе пренасочен през "Зелендолско шосе". Слухове, че ремонът на важната пътна връзка може да се отложи до 2025 година заради липса на пари, провокираха недоволството на засегнатите. Затвореното движение рефлектира върху бизнеса на около 30 фирми и предприятия с бази в зоната на Покровнишко шосе и рязко са намалели приходите им, сигнализираха собственици, които стартираха подписка до МРРБ.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook