Обещават да изградят улица "Промишлена" за половин година

07/06/2024 16:57 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Рестартираха проекта за изграждане на добилата скандална слава улица "Промишлена" в Благоевград. Трябва да бъде напълно завършена след половин година. Това стана възможно след преработка на първоначалния проект, подписан от кмета с представители на фирмата изпълнител, и надзорната фирма Акт 11 за продължаване на строителството.

Липсващите 2 000 000 лева от отпуснатите държавни 3 500 000 лева, ще бъдат осигурени от финансовите средства по заема в разлер на близо 15 милиона лева, гласуван от ОбС преди дни.

Изграждането на улицата ще реши основен проблем на областния център на Пиринско. Пътната артерия ще свързва бул. „Димитър Солунски“ с кварталите „Еленово" и „Ален мак“. Очаква се значително да бъде облекчен автомобилният трафик от централна градска част за двата квартала и част от селата в общината, както и обратният маршрут. Пешеходците също ще бъдат улеснени.

Изграждането на ул. „Промишлена“, което стартира през юли миналата година, бе спряно на 06 октомври - месец преди местните избори. Причината - наличие на неотразени при проектирането фактически обстоятелства и множество жалби на собственици заради неосигурен достъп до имотите им.

Това наложи спешни действия за спасяване на проекта и една от първите задачи, с които се зае настоящото ръководство на общината бе изменение на Подробния устройствен план и актуализация на проекта за изграждане на улицата, така че да бъде осигурен достъп до имотите на хората. Освен изграждане на водопровод, канализация, улично осветление, полагане на пътна настилка и бордюри и др., по идея на екипа на кмета Байкушев, в преработения проект е предвидено и създаване на зелени ивици от двете страни на улицата и зелен остров между двете платна.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook