Областният управител на Благоевград подава оставка

12/06/2023 12:08 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Благоевградският губернатор Стоян Христов подава оставка от поста. Христов напуска по свое желание. Предстои внасяне на заявление пред премиера и правителството за освободаване на държавния пост в Пиринско. Пред Еновина Стоян Христов обяви, че е изпълнил задачите на бившия служебен министър-председател Гълъб Донев и сега отстъпва възможността на Николай Денков да определи нов областен управител в Благоевград. "Каквото времето покаже", отговори Христов на въпроса ни в какво направление ще продължи кариерата си.

За губернатор в Благоевград се спрягат кандидатурите на Методи Байкушев и на Димитър Димитров, който е областен лидер на СДС. Байкушев е номинация на "Продължаваме прмяната".

Икономистът Димитър Димитров вече беше областен управител в Благоевград през 2014 година. Тогава той прие поста от сваления след серия протести Муса Палев от ДПС. В периода 1998 - 2001 година той беше е управител на "Благоевград БТ". Завършил е УНСС и има редица специализации по мениджмънт в България и чужбина. Той е бивш общински съветник в Благоевград през мандата 2003-2007 година.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook