Обниниха тираджия за отнет човешки живот

19/04/2022 16:56 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Предадоха на съд тираджия, причинил кървав инцидент на пътя, информираха от прокуратурата в Благоевград.

И. Д. е пътувал с товарен камион с влекач в посока от Якоруда към Разлог. В този участък асфалтовата настилка била гладка, но мокра поради силен валеж от дъжд. Имало много завои, видимостта била променлива, а на места ограничена, поради релефа на терена.

Управлявайки товарната композиция със скорост от около 60 км/ч, той плавно намалил при навлизане в десен завой. За да си осигури достатъчно динамична дистанция, поради особеностите на пътния участък, И. Д. предприел отклонение на влекача наляво – пресякъл единичната непрекъсната линия и навлязъл в насрещната лента за движение. По този начин водачът целял да увеличи радиуса в траекторията на превозното средство при движението му през завоя.

Обвиняемият възприел срещу него лек автомобил с прикачено ремарке, управляван от З. Ш., и рязко отклонил влекача надясно. Последвала значителна промяна на ъгъла на траекторията на движение на полуремаркето и няколко удара с другото превозно средство.

Свидетел на пътния инцидент подал сигнал на телефон за спешни случаи 112. При транспортиране на пострадалия в катастрофата водач на лекия автомобил З. Ш., здравословното му състояние се влошило. Медицински екип констатирал смъртта му.

От заключението на изготвената автотехническа експертиза се установява по категоричен начин механизмът на реализиране и протичане на пътнотранспортното произшествие. От техническа гледна точка, причината за настъпването му е навлизане на левите габарити на товарната композиция в насрещната лента спрямо посоката на движение на товарния автомобил, довело до удара в друго превозно средство. При скоростите и в режимите, с които те са управлявани, не е съществувала техническа възможност за предотвратяване на удара от страна и на двамата водачи.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook