Обновиха детски площадки в Благоевград

24/09/2023 13:24 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

С пари от общинската хазна в Благоевград са обновени площадките в Детска ясла "Конче вихрогонче". Отговарят на всички стандарти за безопасна игра на малките.

Изцяло обновените зони за игра са с 850 квадрата. Те са ситуирани на същите места, но са организирани по съвсем нов начин. Основната входна алея е запазена, но от нея са обособени допълнителни достъпи до отделните площадки за всяка една от групите в детската ясла. Всеки кът разполага с пясъчник, противоударна настилка, на която са монтирани - пързалки за деца до 3 години. Люлки и клатушки също не липсват.

За да се осигури повече място за игри на децата са премахнати всички стари живи плетове в двора на ДЯ “Конче вихрогонче“. Има поставени нови пейки, боядисани в различни цветове. След ремонтите дейности са запазени и всички дървета, но с цел засенчване на площадките е засадена и нова растителност. Кметът Илко Стоянов гостува в детското заведение, а персоналът го посрещна с питка. Община Благоевград обнови и детска площадка в квартал „Запад“, където има поставени нови съоръжения.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook