Обновяват общински обекти в Благоевград

14/07/2022 18:56 0 Коментирай

Обявиха първите обекти в Благоевград, които ще се обновят в кампанията "Заедно за нашия общ дом".

Спортната площадка в близост до зала "Скаптопара" ще бъде подновена по искане на жители на Благоевград. На място ще бъдат извършени ремонтно-възстановителни дейности, за да се създадат подходящи условия за любителски спорт.

Предстои да бъде облагородено и парковото пространство, в близост до „Варко“ в квартал "Ален мак. В района ще бъдат изградени алеи, ще бъдат поставени фитнес уреди за спорт на открито, ще бъде засадена и подходяща растителност.

По предложение на жителите на село Зелен дол, Община Благоевград ще ремонтира и детската площадка, намираща се до кметството. Там ще бъдат поставени нови съоръжения за игра, в това число пързалки, катерушки, люлки, в близост ще бъде изграден и нов навес.

Предстои да бъдат поставени и голям брой пейки на различни места в града, каза кметът Илко Стоянов.

По време на пресконференция Стоянов допълни, че и извън кампанията „Заедно за нашия общ дом“, определени хора опитват да пречат на развитието на общината, като за пример посочи усилията да бъде осуетено намерението на Общината за закупуване на електрически автобуси с безвъзмездна финансова помощ от предишен европейски период.

„В момента има подаден сигнал до Управляващия орган, който съдържа неверни твърдения, чрез който се цели процесът по закупуване на електро автобусите с безвъзмездно предоставени средства да бъде спрян. Категорично подобни действия не могат да ми попречат да продължа да работя в интерес на гражданите. Омразата, която се лее ежедневно, обаче, е изключително вредна за цялото общество и смятам, че е време всичко това да спре“, категоричен е кметът.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook