ОбС- Благоевград гласува първи кметски решения

27/07/2021 15:15 0 Коментирай

Председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков дава отчет за полугодието. Той ще напише оценка на колегите си по време на предстоящото заседание.

Съветниците ще гласуват предложение на кмета Илко Стоянов относно одобряване общата численост и структура на общинска администрация. Градоначалникът е внесъл за дебат решение за създаване на звено „Инспекторат“, към дирекция „Екология и чиста среда“ при Община Благоевград.

Въпреки обещанието пред родители за изплащане на парите за новородени деца през миналата и тази година от страна на парламентарния шеф Тасков и кмета Стоянов, предложение за одобрение в ОбС не е на дневен ред тази сесия.

Вместо това ще се решават повече от 10 продажби на общински имоти, в това число жилища, както разрешения за застрояване в благоевградски села.

Сред тях е имот в село Дъбрава, който ще е част от инвестиционни намерения на Кирил Чапов - син на крупния предприемач Иван Чапов.

Кметската администрация предлага промяна на предназначението на терена - от земеделски в изграждане на предприятие за преработка на грозде чрез ферментация и дестилация - винарна” и запазване на съществуваща селскостопанска сграда. Чапов иска разрешение за изработване на Подробен устройствен план за бъдещата си винарна.

По времето на екскмета Атанас Камбитов на същото място в Дъбрава синът на Чапов отвори конюшна с намерение да развиваконна база за езда, но пректът му е прекратен вече.

Евтин общински офис ще получи председателят на „Асоциация за европейско развитие на българското село“ Росен Георгиев, бивш кмет на Дъбрава. Помещението е на улица "Тодор Александров" 21.

Сред останалите решения на следващото заседание е изграждане на нов въздушен електропровод 20кV от съществуващ стълб 20кV в землището на село Бучино до махала „Сиврийска“ землище село Лисия.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook