ОбС - Благоевград предаде за пореден път избирателите

17/12/2021 16:09 0 Коментирай

Съветниците в Благоевград сурваха жителите в града. С гласовете на 24-ма, такса смет за през следващата година се вдигна от 1,1 промила на 2,9 промила.

Против гласуваха само четирима в ОбС. Трима се въздържаха от вот. Живеещите в селата и бизнеса ще плащат от догодина по-малко, отколкото досега, решиха още съветниците.

Калоян Ханджийски бе един от общинските съветници, които гласуваха против предложението за драстично увеличение на такса смет за домакинствата.

"Аз съм против всички предложения, защото кметската администрация не можа да ни убеди. На практика, увеличението на такса смет за домакинствата обобщено, е 40 процента. В цифри това означава – 5 200 000 лева събираме в номинал на годишна база, с новите промени ще се събират 7 500 000 лева. Това е огромен скок, непосилно за населението вдигане на такса смет. Да, трябва да се вдигне, но не толкова драстично. Разумният и аргументиран вариант е да има увеличение, но със стъпки от 5 до 10 на сто,", негодува Калоян Хаджийски.

Освен това, общинските съветници решиха, засега да не се променят таксите за детските градини и яслите.

Създаде се ново дружество – “Благоевград проект” с управител бившият шеф на “Пазари”ЕООД Юрий Воев. Неговото място в “Пазари” заема Юли Иванов.

Пет семейства в опожарения блок в квартал "Струмско" ще бъдат настанени в общински жилища. Налице е необходимост от увеличаване броя на резервните общински жилища, с цел спешно настаняване на пострадалите от пожара семейства, се посочва в предложението от кмета Илко Стоянов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook