ОбС- Благоевград прегласува върнати от губернатора решения

13/08/2021 12:09 0 Коментирай

ОбС-Благоевград прегласува върнати от областния управител Николай Шушков решения. По време на извънредна сесия днес, стана ясно, че на предишни заседания съветниците са решили да изтъргуват жилище и имот неправомерно.

В село Церово е продаден земеделски имот, вероятно за застрояване на по-късен етап. Съветниците обаче пропуснали да потърсят документите. Половината от имота е държавна собственост. Мотивираха се, че се касае за отстъпено право на строеж и го оставиха в сила. Предстои повторна проверка от страна на губернатора.

Прегласувано бе решение за продажба на общинско жилище. Шушков го върнал обратно в ОбС, тъй като не е представен договор за наем между Общината и наемателя. Има подобен казус и за друго жилище. Ползвателят, който редовно е плащал на Общината, няма договор.

Местният парламент реши да се увеличи прием в детските градини в Благоевград от първа до четвърта група. Предстои възпитаниците тази година да са повече с около 30.

Освен това местните парламентаристи се съгласиха през учебната 2021/ 2022 година филиалът на ДГ „Детски свят“ в село Рилци да продължи дейността си, както и упълномощиха кмета Илко Стоянов писмено да информира началника на РУО – Благоевград за взетото решение, което да има предвид при утвърждаване на Списък – образец № 2 за организация дейността в детската градина, за групите с деца до 28, след съгласуване с общинска администрация. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook