ОбС - Благоевград прие искането на Байкушев за многомилионен заем

24/11/2023 15:50 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Общинският съвет в Благоевград гласува единодушно за теглене на над 8 милиона лева от кмета Методи Байкушев. Назначиха временна управа на дружеството "Индустриялни зони" в лицето на Станислав Христов. Прието бе предложение за сливане на тру общински предприятие - "Чистота", Озеленяване" и Благоевград строй ремонт". На следващ етап ще се избере ръководител. Временен управител на ОФК "Пирин" е Петър Занев, както съобщихме по-рано днес.

Предложението на Байкушев за отпускане на безлихвени заеми от Централната Банка в общ размер на 8 169 656 лева. Парите са необходими за  - 2 660 497 лева запорирани за изплащане на дължимото СМР по договор за инженеринг на закрития басейн в ,,Еленово”, 1 265 418 лева за самоучастие по европроект, 3 536 741 лева предоставени временни заеми по изпълнявани от общината проекти и 707 000 лева за непогасената част на безлихвения заем от ЦБ, отпуснат с от Министерство на финансите, с падеж през месец декември.

Благоевградските съветници приеха и втората част на предложението, а именно поемане на дълг чрез заем от ЦБ, поради временен касов разрив, в размер до 7 462 656 лева, а условия и източник на средства за погасяване на заема са до 1 декември следващата година от приходи от общинския бюджет и изравнителна субсидия.

В началото на заседанието на ОбС клетва трябваше да положи новият общински съветник Станислав Кимчев. Поради здравословни причини той не бе в залата.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook