ОбС увеличи броя на децата в градините, не прие финансовия отчет на "Пирин" - Благоевград

28/07/2023 15:37 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Увеличиха броя на децата в благоевградските градини. По този начин няма да има проблем с приема. Допълнителните места касаят децата в трета и четвърта групи. Актуализира е и списъкът за слредищните училища в Благоевград и селата.

С 33 гласа "за" на днешното си заседание ОбС прие кметското предложение за увеличаване на кредита на СБАЛО "Свети Мина", необходим за реконструкция и адаптиране на помещение за лъчева терапия. В така наречения /бункер ще се инсталира линеен ускорител. От предложението на кмета Стоянов стана ясно, че увеличението се налага, поради настъпилите в страната динамични инфлационни процеси и поскъпването на строителните материали.

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, представи отчет за работата на местния съвет за полугодието. Приета бе наредба за изменение и допълнение на Наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на Община Благоевград.

Гласуваха за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги.

Отчети представиха и управителите на общинските дружества. Общинските съветници отказаха да приемат годишния финансов отчет на Общински футболен клуб “Пирин”.

Общинските съветници дадоха съгласието си за редица предложения, касаещи предоставяне на земеделски земи от общинския поземлен фонд за възстановяване правото на собственост по реда на §27, ал. 2 от Предходните и заключителни разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook