Община-Благоевград плаща 20 000 лева на адвокат по загубено дело

11/05/2021 13:18 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Осъдиха Община - Благоевград да плати 21 600 лева на адвокат и вещо лице по дело срещу МРРБ. Административният процес бе заведен от отстранения предсрочно кмет Румен Томов, който отказа да заплати неустойка по проекта за ремонт на площада и няколко улици, извършен по времето на предшественика му Атанас Камбитов. Тлъстият хонорар получава юрист, бранил интересите на регионалнато министерство.

МРРБ наложи финансова санкция по проекта за над 13 000 000 лева заради доказани нередности по време на проверка през есента на 2019 година, дни преди местните избори. Неустойката е в размер на 1 600 000 лева. Встъпилият по-късно кмет Томов отказа да погаси сумата и заведе делото в АС-Благоевград.

Припомняме, проверяващите установиха още, че към договора било сключено допълнително споразумение за установени непредвидени строително-монтажни работи за ремонт на конструкцията на окачения таван в подплощадното пространство на площад „Георги Измирлиев”, която била силно корозирала и компрометирана вследствие на течове и цялостната подмяна била наложителна. Проверяващите отказали да одобрят разходите в размер на 474 845 лева. Месеци след ремонта подплощадното пространсто се наводни. Изпълнител на строителните дейности бе консорциум "ММ Строй".

По казуса ще се бори вероятно следващият градоначалник на Благоевград, който ще бъде избран извънредно на 27 юни.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook