Община - Благоевград представи административен сайт

20/09/2023 16:17 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Община Благоевград разработи електронен административен сайт, който презентира областния център в онлайн пространството. Той може да се надгражда и в следващите 12 години не е нужна изработка на нов.

Достъпът до нея може да бъде осъществен чрез URL адрес - https://blagoevgrad.bg/. Платформата е насочена изцяло към отделния човек като целта е да се подобри качеството на предлаганите административни услуги в полза на жителите и гостите на града и да се повиши ефективността на работа на администрацията.

По време на презентацията секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев и Асен Пидов от фирмата разработчик, представиха в детайли функционалностите на новата страница.

„За създаването на сайта заложихме на добри практики, в това число от страници на големи европейски градове, като се постарахме да подберем и приложим най-доброто от тях. Ще наблегнем и на туризма. Всеки ще може да види в 3D формат атрактивни обекти, които могат да бъдат посетени на територията на областния център, тъй като Благоевград има сериозен потенциал в това отношение. Важно е да отбележим, че https://blagoevgrad.bg/ е достъпен и чрез мобилни, и други смарт устройства“, заяви Дейвид Арабаджиев.

В портала е предоставена информация за Община Благоевград, дейността на администрацията, на Общински съвет. Има профил на купувача, на който се обявяват всички обществени поръчки, секции, в които са поместени стратегически документи, информация за търгове и конкурси, наредби, заповеди, новини, предстоящи събития, фотогалерия и др.

В долния десен ъгъл има бутон, изобразяващ зелена слушалка. Чрез него могат да бъдат подавани сигнали за нередности, нарушение на обществения ред и т.н. Същите ще бъдат обработвани своевременно и архивирани. Потребителите могат в реално време да следят и степента на замърсяване на въздуха, информация, която се предава към сайта от специално монтирани датчици.

Страницата съдържа и информация за зелената система на Благоевград. Свързана е с отделните електронни платформи, които Община Благоевград разработи в последните няколко месеца и позволява директна връзка към тях, в това число за прием в детските градини и детските ясли на територията на областния център. Страницата съдържа информация за Интегриран градски транспорт, както и за новата социална платформа, разработена за улеснение на хората в неравностойно положение и техните близки. В нея са поместени актуална информация, нормативни документи, бланки за отделните социални услуги, които могат да бъдат подавани по електронен път.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook