Общински гардове ще гонят търговци извън кооперативните пазари

21/05/2024 17:13 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Община - Благоевград ще прекрати издаването на разрешителни за сезонно разполагане на продукция извън зоната на кооперативните тържища в града. Администрацията на кмета Методи Байкушев призовава търговци и производители да ползват определените за продажба места в района на пазара и да не разполагат предлаганите от тях продукти на необозначени места в Централна градска част.

В изпълнение на заповедта, с цел недопускане на нелоялна конкуренция, служители от звено „Инспекторат“ ще извършват регулярни проверки.

Към момента закритият пазар в Благоевград разполага със 100 преместваеми маси, като при необходимост, дружеството има готовност да предостави и допълнителни съоръжения. В подкрепа на производители и търговци, Община Благоевград и „Пазари“ ЕООД дават възможност за предлагане на продукция на открития пазар шест дни в седмицата. Търговци и производители могат да предлагат своята продукция всяка седмица от понеделник до събота на открития пазар в Благоевград.

За да бъде наета търговска маса, е достатъчно желаещите да заявят намерението си и да заплатят утвърдената такса в офиса на „Пазари“ ЕООД, който се помещава на втория етаж на Кооперативния пазар.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook