Общински стипендии за благоевградски ученици

06/10/2022 10:39 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

По време на сесия по повод Освобождението на Горна Джумая от турско робство в Благоевград удостоиха нови почетни грагдани. Отпуснаха и стиендии на даровити деца.

Кметът Илко Стоянов и председателят на ОбС Радослав Тасков връчиха ленти и плакети на Даниела Симидчиева, призната за жената с най-висок IQ резултат в света, Пламен Карталов, който е сред основателите на Камерна опера – Благоевград, Спас Бащенски, който бе награден за принос, гражданска позиция и обществена ангажираност в развитието на града. Посмъртно е удостоен и Кирил Михайлов.

За изпълнението на конкретна професионална задача служители от ОД на МВР бяха отличени с грамоти, които бяха връчени на директора Георги Кандев.

За проявено себеотрицание и професионално изпълнение на служебните задължения при гасенето на пожара в кв. „Струмско”, който разтърси Благоевград на 10 декември 2021 г., и за проявения героизъм с грамота „5-и октомври“ бяха наградени пожарникарите, участвали в спасителната акция. Грамотите получи младши експерт Давид Гълъбов – началник на дежурна смяна в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“ на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград

С почетна грамота бе отличен и редник Марио Пейчев, военнослужещ от личния състав на 3-о бригадно командване – Благоевград, спасил 2-ма души при тежка катастрофа край Благоевград през месец март.

Съветниците връчиха стипендии „5 октомври“ на 10 ученици за постиженията им в различни сфери на науката и изкуството.

Отличените са Ани Моллова от Езиковата гимназия, Стоян Смилков т Магематическата гимназия, Валентин Чорбаджийски, също от ЕГ.

Стипендия получиа още Гергана Панайотова Илиева от ПМГ, Дан Станиславов Христов от НХГ, Константина Даниел Димитрова от НХГ, Христо Радостинов Стамболийски, възпитаник на ПГИ „Иван Илиев“, Олег Боянов Василев от ПМГ, Наско Николаев Миков от ПМГ, Петра Емилова Захариева, учиничка в VII СУ.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook