Общинският паяк в акция за стари коли

11/06/2023 11:13 0 Коментирай

Служители от звено "Инспекторат" и общинското дружество "Паркинги и гаражи" разчистват заедно старите коли, изоставени с години от собствениците. Акцията им е свързана и с изпълнение на кметската заповед в Благоевград за принудително преместване на автомобилите от площи, които са общинска или държавна собственост. За да облекчат финансово благоевградчани, които по различни причини не поддържат колите в движение, ръководителите на двете дружества са взели решение да ги извозят без пари до посочено от тях място - частен имот или пункт за черни и цветни метали.

В почивните дни общинският паяк обходи кварталите "Грамада", "Струмско" и "Ален мак", информираха от Инспектората. Извозени са "Масквич" и няколко "Фолксваген"-а, останали дори без прозорци пред домовете на благоевградските им собственици. Руската машина пък била от дълго време в тревните площи в "Струмско". Принудителното репатриране е за сметка на дружеството, ръководено от Ивайло Червилов, което спестява над 70 лева на гражданите. Те не са предприели доброволни действия по преместването. Първоначално са имали контролни лепенки на калите с указание за премаване от общинските терени. След това им бил даден тримесечен срок за изпълнение за заповедта или пък заплащане на таксите за пускане в движение към КАТ и "Гражданска отговорност", коментираха за Еновина.

Припомняме, че в заповедта на Общината е посочено колите ще бъдат репатрирани, след което ще се съхраняват на специализирана площадка, намираща се при гаражите на бившата цигарена фабрика в града, при железопътната гара в рамките на 14 дни. Ако в този период собствениците желаят да получат автомобила си обратно, следва да заплатят разходите за репатриране и престой. След изтичане на горецитирания срок непотърсените коли ще бъдат предавани за разкомплектоване на лицензиран оператор, като разходите ще са за сметка на собствениците.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook