Обвиниха Божков за убийството на Йордан Динов от Благоевград

27/05/2020 17:59 3 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Специализираната прокуратура е обвинила Васил Божков по ново досъдебно производство в извършването на още 7 поръчкови убийства и изнасилване.

По отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към убийството на благоевградчанина Йодан Динов преди 8 години.

Застреляният в София Динов планирал да разкрие афери на Васил Божков, свързани с черното тото. Той бе застрелян в центъра на столица с 6 куршума заради битката му срещу незаконните залагания и борбата с футболната мафия. 

Динов е бил пряк конкурент на Васил Божков не само като математик, но и като представител на най-голямата австрийска букмейкърска къща „Планет Уин 365“. Фирмата на Динов бързо печели любителите на футболни залагания, защото дава много по-добри коефициенти. Благоевградчанинът се оказва изключително кoнкурeнтocпocoбeн, с което зacтрaшава гoлeми кoрпoрaтивни интeрecи в хазартния бизнес и най-вече на боса Васил Божков, сочат разследващите.

Новото обвинение срещу Васил Божков е за ръководене на организирана престъпна група заедно с още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления.

Според събраните до момента доказателства те са действали от 2012 година и са имали за цел да извършват съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления.

Напиши коментар

Коментари

  1. Еврофутбол -
    Абе тоя Старчевски лъжец няма ли най сетне да кротне. Където се набърка навсякъде някой гори. Сега изгоря целия град заради неговата алчност.Томов и ти изгоре заради него сърди се на лъжеца а не на партиите
  2. Читател -
    С Паскалев, с кой?
  3. ЕКИП -
    С кой е имал среща Данчо преди да си отиде от този свят?Отговора го знае цялата общественост но защо се мълчи?

Социално

новини благоевград facebook