Обвиниха двама с наркооранжерия в цех за врати

15/02/2021 12:22 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Предадоха на съд мъж и жена, отглеждали канабис в цех за интериорни врати. Управителят на дружество е 44-годишен. Той ръководел фирмата от името на съпругата си, която временно била била във Великобритания.

В. М. взел на работа 32-годишна жена. А. В. приспособила част от цеха в дупнишкото село Крайници в наркооранжерия. Полицаите атакували обекта по оперативен сигнал. Било установено допълнително помещение, изградено от гипсокартон. В.М. категорично отказал да осигури достъп до него на органите на реда с обяснение, че е било лично помещение за ползване и не е част от производствената база. Започнал да се държи неспокойно и да говори на висок тон. Заедно с работниците мъжът бил изведен навън.

В. М. им казал: „Какво толкова съм направил? Това не е нищо сериозно“. При последвал разпит на жената, тя заявила, че отглеждания канабис не е за печалба, а „за тръпката“.

От изготвената по досъдебното производство експертиза е видно, че общата стойност на откритото наркотичното вещество – марихуана, възлиза на 17 178 лева. Понастоящем В. М. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Обвиняемата А. В. е с наложена мярка за неотклонение гаранция в размер на 5000 лева.

При оглед на въпросното помещение, в което се влизало през тъмно преддверие, били открити пластмасови туби с торове и препарати за отглеждане на растения. Следвала още една врата, зад която се чувал шум на вентилатор. При влизане в другото помещение полицаите установили множество пластмасови кофи със засадени растения, свързани в обща мрежа за напояване. Същата се управлявала автоматично от специално електронно устройство. Имало дигитални сензори за температура и влага, LED осветление на няколко места и въздуховод за вентилация. Всичко било изградено много професионално, на високо техническо ниво. Корените на стръковете марихуана били поставени в специални пластмасови кошнички с кафяви гранули, наподобяващи почва.

Последвала проверка на офис зоната, в която се влизало с дигитален отпечатък от пръст. В обособено спално помещение, зад скрина, имало врата, водеща до скрита стая. В преддверието към нея били намерени множество стъклени буркани със зелена суха листна маса. При направения полеви наркотест тя реагирала на канабис. Зад дървена врата с резе имало помещение, изградено и оборудвано за отглеждане и сушене на канабис, сходно с първото такова. В допълнение имало и влагоабсорбатор. На опънати въжета били закачени стръкове канабис, а в пластмасов леген - съцветия от канабисови растения.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook