Обвиниха каналджия, прекарал бежанци с шофьор от Беласица

27/05/2022 18:09 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Прокурорите в Петрич предадоха на съд трафикант на хора през граница.

М. А. е превел от Гърция в България към Сърбия и Унгария иракски бежанци. Обвиняемият е гражданин на Сирия, но живее в България от около 20 години.

Преди да го заловят с него се свързали иракски граждани, като поискали от него да преведе техни роднини от Гърция в Германия през България. Той се ангажирал с това и за осъществяване на незаконен превоз на чужденците се свързал с Д. И. от село Беласица. Съучастникът му създал необходимата организация, а обвиняемият изпратил снимки на лицата и местонахождението им.

След около петчасов преход от Гърция стигнали билото на планина Беласица и незаконно преминали границата на България, където ги чакал друг автомобил.

Мигрантите и лицата, участващи в незаконното им превеждане през границата, са били установени и задържани от полицейските служители в необработваема черешова градина до село Беласица.

 

Междувременно, във връзка с четири престъпления, свързани с трафик на хора, обвиняемият е бил обявен за международно издирване с цел арест и предаване на основание Европейска заповед за арест, издадена от Германия.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook