Обвиниха консултанти от Петрич за афера с чужди студенти

21/07/2020 14:59 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Трима представители на фамилно консултантско дружество в Петрич са дадени на прокурор за афера с чужди студенти по медицина.

Консултантите, сред които е петричкият стоматолог д-р Атанас Циканделов, са действали в комбина с бившият ректор на Медицинския университет Ваньо Митев и с декана на факултет "Дентална медицина" Андон Филчев, съобщиха от Специализираната прокуратура. С тях е привлечен в престъплението студент от ирански произход.

В началото на декември 2014 година обвиняемите създали престъпно сдружение по набирането и гарантирано приемане в университета на студенти – предимно чужденци, които не отговарят на условията за прием. Соченият за организатор на престъпната група бивш ректор Ваньо Митев бил привлякъл тримата от консултантско дружество, което е регистрирано в Петрич.

Обвинението  по член 304 б, ал.1 от НК. Една от свидетелките по разследването е гръцка гражданка, но която е било обещавано, че ползвайки контактите с ректора на МУ-София, тя ще бъде записана безпроблемно за студент в университета. Набираните студенти били от Гърция и Великобритания. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook